Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne fotorecept
Foto: izabella929
Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas pečenia bielym vínom..
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia s kožou som umyla , osušila..
-
2
urobila do stredu otvor pre klobásu..
-
3
vybrala som z mrazničky klobásu, len som ju opláchla vodou a takto zamrznutú som vsunula do otvoru../s mäkkou sa ťažšie manipuluje/
-
4
a umiestnila som ju do pripraveného otvoru...
-
5
otvor som uzatvorila kovovou sponou..
-
6
na suchú panvicu som dala kačacie prsia kožou nadol..
-
7
z kože sa vypražilo množstvo tuku, ktorý mi postačil na opečenie aj z druhej strany..potom som ešte prsia pootáčala a zo všetkých strán opiekla..osolila, okorenila, posypala celou rascou, posypala troškou červenej mletej papriky a cesnakom prihodila som niekoľko škvariek z kačacej masti..masť som už nepridala..podliala som malým množstvom teplej vody a zakryla pokrievkou..panvicu som vložila do predhriatej trúby a piekla sa 40 min.
-
8
počas pečenia som podlievala malým množstvom bieleho vína..pokiaľ sa piekli prsia, pripravila som si prílohu zemiaky..upečené prsia som nechala na panvici 15 min. až potom som ich pokrájala na plátky..
-
9
do veľkej paradajky som urobila otvor, vydlabala a umiestnila som do nej paprikovú čalamádu..jedlo som uložila na taniere...podávala som k nim biele víno..prejem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu