Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. júna 2014

Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny...upiekla som husacie stehná, podlievala počas pečenia skvelým domácim mokom..príloha je síce obyčajná, ale volila Zobraziť celý popisNa dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny...upiekla som husacie stehná, podlievala počas pečenia skvelým domácim mokom..príloha je síce obyčajná, ale volila som jej umiestnenie do misiek z malých patizónov...vydlabala som do patizónu otvor a ryžu som umiesnila do neho..ozdobila som ju kvietkami šalvie..aj vrchnáčik som použila a v strede ozdobila...nové zemiaky som pokrájala na kolieska..oblohou je znovu skvelá domáca zeleninka..

2
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
podľa chuti
štipka
štipka
1 lyž.
2 dl
Príloha:
2 ks




Postup

  1. 1

    Husacie stahná som poriadne umyla a pred zapekaním dobre do sucha utrela..

    Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala husaciu masť a stehná som po jednom opiekla zo všetkých strán...na panvicu sa mi vošlo naraz iba jedno stehno..

    Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečené stehná som uložila do zapekacej misy...osolila, okorenila,uložila listy šalvie, posypala červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom..stehná sa mi piekli 120min..na 180st.

    Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ďalej som už nefotila, lebo zrovna dorazila návšteva a už nebolo času...zemiaky som si nakopala na záhrade hneď ráno...ošúpala, pokrájala na kolieska a dala variť...tiež som si vopred uvarila ryžu...všetko som uložila na misy, lebo na taniere sa mi to nezmestilo...ozdobila a popriala všetkým dobrú chuť..

    Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ďalšia moja nie len prekrásna, ale aj intenzívne voňavá ruža..

    Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danda3
Parádny obed si pripravila, milá Izka, hostia sa určite zalizovali až za ušami.☺
askadaniela
Veľmi sa mi páči Tvoje servírovanie dnešného menu @Izabella929 (a nielen dnešého :-)) Recept sa mi páči, ukladám na časy, keď zožeiem domácu húsku :-). Určite ju pripravím práve na červenom víne so šalviou.
Za recept aj ružičku posielam Ti hviezdičku :-) (5ks)
afataga
keby som vedela, co budes varit, aj ja sa pozvem na navstevu :-)
cesminaz
@izabelka draha ..perfektne menu ;-) veru ani neviem,kedy som hus jedla naposledy...urcite by som sa ako aj @afataga ,nechala od teba pozvat na navstevu ;-D Ruzicku mas naozaj krasnu ;-P taku hocikde nevidiet :-)
margaretka28
verím, že návšteva bola nadšená, ked si im tak skvele navarila a krásne naservírovala, 5*
kimlo
Uz podla tej fotky som vedel ze tento krasny receot je od Teba Izka...
pipinulka
@izabelka , skôr, ako otvori človek Tvoje krásne recepty, by sa mal poriadne najesť. Chcela by som byť Tvojou návštevou. Aj zdobenie je bezpochyby Tvoja vášeň. Krásna ruža. Mala by si si zmeniť "prezývku" na @ru ženka.
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..) teší ma, že sa vám menu páči...)
tinca
izka krásne sa ti upiekla,keby som tak mohla,bejvavalo, raz za čas sa však môže zhrešíť. Ale ja veru husacinu najradšej s červenou kapustou,ale máš to pekne naservírované:)
tiginko
hus som už poriadne dlho nejedla, skôr jej sestru - husokačku. Dala by som sa veru pozvať. Ako vždy Izka, recept na jednotku
ivav
Izka, Kimlo, pri marhuľových rezocha aj tu som aj ja hneď odhalila autora
izabella929
@kimlo..priate ľ môj zlatý, tvoje slová sú balzam na moju dušu v týchto dňoch...) ďakujem pekne..)@Tinca..je to pravda, že húska s červenou kapustou, ale tentoraz som to porušila a chcela som sa presvedčiť, či aj letná zeleninka mi vyčarí úsmev na tvári a nie iba mne..páčil sa môj obed, hlavne zaujala tá patizónová mištička...páčila sa všetkým...)@tiginko...hus , kačka, husokačka...všetky majú výborné stehienka.-)@ivav.. ďakujem za krásne slová, aj keď boli adresované kimlovi...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
medulienka122
Izka, vidím, že od teba nikto hladný neodíde :), také lakocinky vyváraš a vypekáš, jedna radosť :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia