Pečené filé
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s korením a bylinkami,
do zmesi pridáme nakrájané filé, prikryjeme najmenej na 4 hodiny a necháme odstáť. Krajce chleba pokrájame
na malé kocky. Rozpálime 4 PL oleja a krutóny opražíme dozlatista.
- Ešte teplé ich posypeme parmezánom a necháme vychladnúť. Šaláty umyjeme a necháme odkvapkať a osušiť. Na prípravu dressingu zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, cukor, korenie a zvyšný olivový olej, pridáme do šalátu a rozdelíme na taniere.
- Filé vyberieme z marinády a opečieme na panvici z oboch strán 2 – 3 minúty dozlatista. Osolíme ich a okoreníme. Podávame okamžite s krutónmi a so šalátom.
|