Pečené filé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s korením a bylinkami, do zmesi pridáme nakrájané filé, prikryjeme najmenej na 4 hodiny a necháme odstáť. Krajce chleba pokrájame na malé kocky. Rozpálime 4 PL oleja a krutóny opražíme dozlatista.
  2. Ešte teplé ich posypeme parmezánom a necháme vychladnúť. Šaláty umyjeme a necháme odkvapkať a osušiť. Na prípravu dressingu zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, cukor, korenie a zvyšný olivový olej, pridáme do šalátu a rozdelíme na taniere.
  3. Filé vyberieme z marinády a opečieme na panvici z oboch strán 2 – 3 minúty dozlatista. Osolíme ich a okoreníme. Podávame okamžite s krutónmi a so šalátom.