Pečené bylinkové zemiaky
Autor receptu: zsibrita
Naša oblúbená príloha... Veľmi jednoduchý a rýchly recept...
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky starostlivo umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na približne 5-10 mm tenké plátky.Uložíme na plech, posypeme nasekanými bylinkami, provensálskym korením, rascou, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Podla chuti pridáme cesnak.
- Pec predhrejeme na 180°C - 200°C, vložíme zemiaky a pečieme okolo 15 minút. Zemiaky sú hotové, ked sú upečené do zlatista.
- Podávame ako prílohu k masu alebo ako chuťovku s tatarskou omáčkou alebo aioli
http://varecha.pravda.sk/recepty/omacka-aioli/8308-recept.html