Pečené bylinkové zemiaky

Autor receptu: zsibrita

Naša oblúbená príloha... Veľmi jednoduchý a rýchly recept...

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky starostlivo umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na približne 5-10 mm tenké plátky.Uložíme na plech, posypeme nasekanými bylinkami, provensálskym korením, rascou, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Podla chuti pridáme cesnak.
  2. Pec predhrejeme na 180°C - 200°C, vložíme zemiaky a pečieme okolo 15 minút. Zemiaky sú hotové, ked sú upečené do zlatista.
  3. Podávame ako prílohu k masu alebo ako chuťovku s tatarskou omáčkou alebo aioli http://varecha.pravda.sk/recepty/omacka-aioli/8308-recept.html