Pečené buchty ako ich poznáme zo školy

Autor receptu: lweon

Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na internete, ale vysledok bol zúfalý. Spätne sa už len pousmejem nad receptami " nedávam vajcia, buchty ostanú mäkké aj na druhý deň". S týmto receptom ostanú mäkké aj na druhý deň, ale to mi ostali, len vďaka tomu, že som si ich čmajzol do práce.Recept mám od pani kuchárky, zo škôlky kam chodí dcérka :) .

25
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások: Mlieko trochu ohrejeme, pridáme 2 PL cukru a rozmrvené droždie.
  2. Cesto: Maslo rozspustíme. Pridáme múku, štipku soli, cukor, premiešame. Pridáme kvások, mlieko, vajíčko. Tu nastal prevrat :) Možno s tým nikto iný nemal problém, ale ja som cesto, ešte pred miesením, "vyladil" múkou, aby sa nelepilo. Tu som dôveroval pani kuchárke. Cesto bolo lepkavé , ale začal som miesit..miesiť .. a zas miesiť. Aaaaž, zrazu sa začalo zjednocovať, odlepovať od krajov nádoby. Odlepilo sa mi aj od rúk, začalo krásne bafkať pri miesení, vzniklo mi nádherné , vláčne, nadýchanée cestíčko, aké sa mi nikdy predtým nepodarilo. Predtým som si ho na začiatko pokazil..a už bolo vlastne suché a hutné.
  3. Cesto potom posypeme múkou, ja som ho aj prikryl utierkou a dal som ho na teplé miesto vykysnúť.
  4. Nemusím hovoriť, že nakyslo nádherne, ale to som už tušil pri miesiení, že to bude paráda. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. nakrájame si štvorce 10x10cm a dávame do stredu lekvárik ( nutellu, tvaroh) , ja zboznujem slivkový lekvár a zbytok rodiny tiež :) Ďalši problém som mal s lepením buchiet, vznikali mi buchty tvaru parených buchiet :) Nikto nikde nevysvetloval ako sa dopracujem k tomu co som potreboval. Ciže, ako je na obrázku, iba štvorček preložíme a kraj stlačíme. Boky ostávajú nezlepené!
  5. Buchtičky si takto nakladieme vedľa seba , tou zlepenou castou dolu a potrieme maslom. Krásne budu rásť dohora a vzniknú nám tie mäkkučké, voňavé a obdĺžnikové buchtičky. Piekol som ich v mojej rúre 35 minút na 200, ale to je zlá rúra, pani kuchárka to robí na 180 a 15 minút..čiže si to nastavte už podľa svojej rúry. To, že sú hotové, poznáte pohľadom. Po vytiahnutí ich opäť potrite maslom. Som nesmierne vďačný, že mi pani kuchárka dala ten recept do dcérkinej skrinky :) Keď teraz prídu detiská na návštevu, môžem im ponúknuť parádne buchty, ktoré zmiznú za pár hodín, ale naozaj, budú mäkké aj na druhý či tretí deň.