Pečené batáty s cesnakovým dipom

pumaamravec - fotkapumaamravec, 2. októbra 2011

Sladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s nich pripravuje zemiaková kaša s typickou sladkou chuťou, ale u nás sú obľúbené s cesnakovým, trochu kyslým dipom, ktorý je v kontraste s ich prirodzene sladkou chuťou.

1
porcia
5 minút
príprava
30-45 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
Dip:
250 g
1 strúčik
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Batáty si nakrájame na rovnako veľké kúsky a dáme piecť pri 220 °C kým nezozlatnú. (30-45 minút, podľa veľkosti kúskov).

    Pečené batáty s cesnakovým dipom  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si dip. Zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli. Batáty si v ňom námačame.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Sladke zemiaky -bataty su super , jeden z problemov je ze na Slovensku su dost predrazene u nas su lacnejsie ako
"normalne zemiaky", vyborne su aj hranolky v rure trochu viac ochutene, sol korenie


Samotné som ešte nepiekla,vždy robím zmes rôznej zeleniny.Vyskúšaj pokvapkať oliv.olejom a trošku okoreniť.Ešte mám dva doma tak urobím samotné s dipom.

Pridaj komentár k receptu: