Pečené batáty s cesnakovým dipom

pumaamravec - fotkapumaamravec, 2. októbra 2011 17:20
Ďalšie recepty »

Sladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s nich pripravuje zemiaková kaša s typickou sladkou chuťou, ale u nás sú obľúbené s cesnakovým, trochu kyslým dipom, ktorý je v kontraste s ich prirodzene sladkou chuťou.

1
porcia
5 min
príprava
30-45 min
na 220 °C

Suroviny

4 ks
Dip:
250 g
1 strúčik
 štipka
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Batáty si nakrájame na rovnako veľké kúsky a dáme piecť pri 220 °C kým nezozlatnú. (30-45 minút, podľa veľkosti kúskov).

    Pečené batáty s cesnakovým dipom  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si dip. Zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli. Batáty si v ňom námačame.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist