Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 21. mája 2013
Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept)
Foto: pusta

Ryba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna jarných byliniek, ktoré jej dajú jarný šmrnc. Použiť možno rôzne čerstvé bylinky, vždy dajú nový chuťový rozmer. Vynikajúcou prílohou k rybe pečenej na masle sú práve nové zemiaky s pažítkou. Je to ľahký, rýchly a chutný jarný obed.

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g (iná biela ryba)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
60 g
podľa chuti
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Aljašskú tresku som nechala rozmraziť voľne pri izbovej teplote, umyla som ju , osušila kuchynskou papierovou utierkou a vložila do pekáčika.

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Riadne som ju osolila z oboch strán.

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytlačila som citron a prichystala som citronovú šťavu,...

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...ktorou som pokvapkala rybu a nechala som v tejto slano-kyslej marináde asi 2 hodiny odpočívať v chladničke. Môžete použiť akúkoľvek inú rybu s bielym mäsom..

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ som pokrájala na droébno pažítku, medvedí cesnak a petržlenovú vňať. Môžete použiť akékoľvek čerstvé bylinky podľa vlastnej chute, výberu a možností.

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravenú rybu som husto posypala pokrájanými bylinkami.

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na každú rybku som položila silný plátok čerstvého masla, piekla som 20 minút na 220 stupňoch v trúbe. čas a teplotu si odsleduje každý podľa svojej vlastnej trúby. Poznamenávam, že petržlen pri pečení stmavne, nie je spálený. Ak chcete mať svetlé svieže a zelené bylinky, tak rybu upečte len samotnú a až na hotové jedlo dajte silnejší plátok bylinkového masla, ale ak chcete mať rybu ochutenú bylinkami, tak ich pridajte už pred pečením.

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som ihned horúcu rybku priamo z pekáča s novými zemiakmi s pažítkou, ktoré sú vynikajúcou sviežou prílohou k tejto jarnej rybke. Recept som pridala včera.

    Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
jednoduche a vyborne, vonave od byliniek, ja moc rybu nerobim, ale ked sa obcas odhodlam, rada na nu pouzivam citronovy tymian
pusta
@afataga , áno, jednoduché, rýchle, chutné a výborné. citronový tymián najbližšie vyskúšam aj ja.
dakujem.
pusta
@elysa , aj ja mám takéto jedlá veľmi rada, najmä na jar, ked sú prvé čerstvé bylinky, vynikajúco ochutia. okrem tohoo sú jednoduché, rýchle a skvelé.
dakujem.
iva63
veľmi pekný receptík... kk, ďakujem
pusta
@ivka63 , veľmi si ma potešila, že máš v kk.
to ja dakujem tebe :-)
jozka2
ja peciem rybu pri 150 stp.C asi 13 min.ostava stavnata.
micanela
presne pre mna - toto fakt zvladne aj kazdy dietar. Vdaka za tip, s medvedim cesnakom som este rybku neskusala.