Pečená nektárinka s plnkou z celozrnných sušienok
Foto: michalides
a aby to nebolo len tak bez fantázie tak doplníme o jogurt so škoricou, opečené orechy a karamelizovaný med s rumom. Jednoduché, efektívne a Zobraziť celý popisa aby to nebolo len tak bez fantázie tak doplníme o jogurt so škoricou, opečené orechy a karamelizovaný med s rumom. Jednoduché, efektívne a veľmi príjemné...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všeobecne: Ovocie musí byť čerstvé, nepoužívajte zaváraniny. Nektárinka sa dá nahradiť broskyňou, marhuľou...použite to, čo viete zohnať v najlepšej kvalite. Ak je ovocie dosť sladké, cukor do plnky nepridávajte. Sušienky použite svoje obľúbené, ja som si kúpil dáke nemecké celozrnné bez cukru a veľmi mi chutia takže som použil tie(môžete pridať aj sekané mandle ale ja som ich doma nemal a šiel som z toho čo chladnička dala). Rum nenahrádzajte Um-om...použite čo najkvalitnejší...ja ako jeho veľký fanúšik som použil kubánsky (i keď je ho tam málinko, jeho chuť bude krásne cítiť).
- 2
Recept: za prvé: Rúru nahriať na 180 stupňov. Nektarinky rozreže, vyberte kôstku a trošku vydlabte. Sušienky podrvte, zmiešajte s cukrom, vanilkou, žĺtkom a tým, čo ste vydlabali z nektariniek. Nektarinky naplňte zmesou, dajte na plech s pečiacim papierom a pečte cca 20min pri spomínaných 180 stupňoch.
- 3
za druhé: Orechy posekajte a na sucho opečte. Jogurt (ak máte len klasický, tak ho nechajte v plátne odtiecť) zmiešajte s mletou škoricou.
- 4
za tretie: V menšom kastróliku (môžete použiť ten v ktorom sa opekali orechy, stačí vytrieť papier. utierkou) rozpustite med a nechajte skaramelizovat. Odstavte, prilejte do neho rum a miešajte dokým sa tekutiny nespoja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu