Pečená krkovička netradične

Autor receptu: komodor

Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, môžeme si pomôcť ihlicami na ražniči. Mäso nakrájame pridáme suroviny a spojíme ihlicami. Potom môžeme mäso zviazať, aby pri pečení držalo pohromade.

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na plátky, okoreníme, osolíme a každý plátok potrieme roztlačeným cesnakom.
  2. Oravskú slaninu a cibuľu nakrájame na plátky. Zoberieme pripravenú krkovičku a ukladáme ju so slaninkou a cibuľou na seba, týmto postupom:1 plátok mäsa, plátok slaninky, dva plátky cibule, plátok mäsa, slaninka a zase dva plátky cibule, až do spotrebovania všetkých surovín.
  3. Keď máme všetko spotrebované, zoberieme špagát a mäso so slaninkou a cibuľou zviažeme dôkladne dohromady, aby dobre držalo pokope, posypeme rascou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia podlievame čiernym pivom. Podávame so zemiakovou kašou, alebo s dusenou kapustou a knedľou. Ak náhodou zostane, tak s čerstvým chlebíkom nemá chybu.