Foto: helena10
Chutná príloha s časovo nenáročnou a jednoduchou prípravou.
Postup
-
1
Množstvo surovín dávam od oka a podľa vlastnej chuti. A tiež podľa toho, aké množstvo prílohy potrebujem.
- 2
Očistené uvarené zemiaky popučím (nemixujem). Pridám do nich maslo (trochu zmäknuté), sladkú smotanu, nastrihanú pažítku, osolím a ručne premiešam.
- 3
Urobila som ako prílohu k bravčovému gulášu s hubami. K niektorým jedlám robím aj bez smotany. A robila som aj s kyslou smotanou, tiež chutili. Takisto sa dajú spraviť aj s nastrihanou zelenou petržlenovou vňaťou i narezanými zelenými pierkami jarnej cibuľky.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu