Pažítkové zemiaky ako príloha

helena10 - bez fotkyhelena10, 19. augusta 2021
Pažítkové zemiaky ako príloha
Foto: helena10

Chutná príloha s časovo nenáročnou a jednoduchou prípravou.

Suroviny

 uvarené




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín dávam od oka a podľa vlastnej chuti. A tiež podľa toho, aké množstvo prílohy potrebujem.

  2. 2

    Očistené uvarené zemiaky popučím (nemixujem). Pridám do nich maslo (trochu zmäknuté), sladkú smotanu, nastrihanú pažítku, osolím a ručne premiešam.

  3. 3

    Urobila som ako prílohu k bravčovému gulášu s hubami. K niektorým jedlám robím aj bez smotany. A robila som aj s kyslou smotanou, tiež chutili. Takisto sa dajú spraviť aj s nastrihanou zelenou petržlenovou vňaťou i narezanými zelenými pierkami jarnej cibuľky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia