Pavlová torta s kivi

mimka946 - fotkamimka946, 1. apríla 2013
Pavlová torta s kivi
Foto: mimka946

Už dlho som nad ňou rozmýšľala, no až vcera som sa konečne odhodlala :). Bola skvelá. Proste úžasna :)). No ocením v komentároch aj Zobraziť celý popisUž dlho som nad ňou rozmýšľala, no až vcera som sa konečne odhodlala :). Bola skvelá. Proste úžasna :)). No ocením v komentároch aj tip na ľahšie krájanie, lebo to je pri tej torte jediny problem :-))).

Suroviny

3 ks na sneh
210 g
250 ml
1 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    Bielka šľahame na parou so štipkou soli.Po častiach pridaváme cukor a došľahame do TUHA.Zdá sa jednoducha no na snehu stoji cely úspech.

  2. 2

    Sneh rozotrieme na papier na pečenie.Z krajoch ju nadvihneme aby mala viššie kraje a v strede spravime tzv.obluk na plnky.Mohli sme si pomôcť na papier nakreslit z druhej strany kruh a naniesť cesto pomocou neho spravíme krasny kruh.

  3. 3

    Dáme do rúry na 140 stupňov a pečieme 40 minút.Potom stiahneme teplotu na 100 stupňov a dosušíme hodinu pri pootvorených dvierkach.

  4. 4

    Ked je vysušena nieje problem dať ju dole z papiera.Ked je hotova dame ju na tatier alebo nejaku tacku-jemne :))

  5. 5

    Nechame vychladnuť.

  6. 6

    krééém: Smotanu vyšľahame - pridáme sirup a došľahame = potrieme ním celu prehlbinu v torte ktoru sme si spravili ked sme nanašali sneh na plech.Na vrch poukladáme nakrajane kiwi a dame schladiť :)

  7. 7

    Veľa šťastia!

    Pavlová torta s kivi - obrázok 7

Diskusia k receptu

sisok
ak mas problem s krajanim, ja by som ti poradila individualne male torticky, namiesto jednej velkej a nebudes musiet nic krajat :) A male vyzeraju tiez krasne :)
mesiar50
Torta je super na druhú.Ja sa dnes musím uspokojiť
s nepečeným krémešom.Pošli aspoň pol kg.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia