Pavlova torta moja prvá

pa3cia - bez fotkypa3cia, 5. mája 2013
Pavlova torta moja prvá
Foto: pa3cia

Najprv som sa jej pečenia trochu bála, ale zistila som, že je to jedna úžasná jednoduchá a rýchla torta. Určite ju vyskúšajte, pretože je Zobraziť celý popisNajprv som sa jej pečenia trochu bála, ale zistila som, že je to jedna úžasná jednoduchá a rýchla torta. Určite ju vyskúšajte, pretože je ťažké jej druhýkrát odolať! :) P.S.: Pre viac fotiek ma kontaktujte cez komenty.

8-10
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 150-100 °C

Suroviny

5 ks
225 g
1/2 PL
1 štipka
1/2 bal.
1 bal.
 podľa fantázie




Postup

  1. 1

    Do bielok pridáme štipku soli. Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame preosiaty práškový cukor zmiešaný so solamylom. Vznikne nám tuhá biela lesklá hmota.

  2. 2

    Na plech si dáme papier na pečenie. Na papier nakreslíme kruh s priemerom 20cm. To preto, aby torta mala pekný tvar. Pravdepodobne sa cesto roztiahne, tak 20 cm je akurát. Cesto vylejeme a rozotrieme do kruhu podľa predlohy. Cesto rozotierame tak, aby v strede bolo miesto na šľahačku, takže urobíme akoby jamu.

  3. 3

    Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov. Pri takejto teplote budeme piecť cesto 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Následne vypneme rúru a pri pootvorených dvierkach rúry necháme korpus vychladiť.

  4. 4

    Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu (dávam o čosi trochu mlieka, ako píše na zadnej strane balenia, napr. 180ml je u mňa 150ml). 1.Na vychladnutý korpus (mal by byť popraskaný) dáme opatrne šľahačku a na šľahačku pokrájané ovocie. Pofŕkame čokoládou polevou. ALEBO 2. Vychladnutý korpus rozkrajeme na trojuholníky a dáme na tanier. Potom dáme nane šľahačku a nakrájané ovocie . Nakoniec pofŕkame čokoládovou polevou. (môj postup)

  5. 5

    Ak váš korpus bol popraskaný a vnútri mal bielu konzistenciu marshmallow, tak vám blahoželám. Torta sa vám vydarila. Prajem dobrú chuť a veľa pozitívnych reakcií!

Diskusia k receptu

valeri
Tak tento recept ešte nemám, nepoznám, ale láka ma túto dobrotu upiecť. Určite pre najbližšej návšteve mojich detí bude na stole.
pa3cia
Ďakujem vám za tak skorú odpoveď,nečakala som to a milo ma to prekvapilo.
Vrelo ju odporúčam,teraz k hokeju je úžasná. Nebojte sa jej,len do toho,oplati sa najst si trochu casu,chuť torty vám to vynahradí. :)
evanaaa
Tito snehové pochutinky sú výborné všetky, rozplývajú sa v ústach....aj táto tvoja dobre vypadá. Skús urobiť viac olátov a tak plniť, ako je v tých linkoch, a máš dobrú tortu aj pre hostí.
alali
ako dlho trva zjedenie takejto torty? lebo podla mnozstva surovin by som ju zjedla aj sama na posedenie :D
pa3cia
ak sa podelíte, tak za 10 min jej uz niet :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia