Pavlova torta moja prvá
Autor receptu: pa3cia
Najprv som sa jej pečenia trochu bála, ale zistila som, že je to jedna úžasná jednoduchá a rýchla torta. Určite ju vyskúšajte, pretože je ťažké jej druhýkrát odolať! :)
P.S.: Pre viac fotiek ma kontaktujte cez komenty.
8-10 porcií |
80 minút príprava |
60 minút na 150-100 °C |
Postup
- Do bielok pridáme štipku soli. Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame preosiaty práškový cukor zmiešaný so solamylom. Vznikne nám tuhá biela lesklá hmota.
- Na plech si dáme papier na pečenie. Na papier nakreslíme kruh s priemerom 20cm. To preto, aby torta mala pekný tvar. Pravdepodobne sa cesto roztiahne, tak 20 cm je akurát.
Cesto vylejeme a rozotrieme do kruhu podľa predlohy. Cesto rozotierame tak, aby v strede bolo miesto na šľahačku, takže urobíme akoby jamu.
- Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov. Pri takejto teplote budeme piecť cesto 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Následne vypneme rúru a pri pootvorených dvierkach rúry necháme korpus vychladiť.
- Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu (dávam o čosi trochu mlieka, ako píše na zadnej strane balenia, napr. 180ml je u mňa 150ml).
1.Na vychladnutý korpus (mal by byť popraskaný) dáme opatrne šľahačku a na šľahačku pokrájané ovocie. Pofŕkame čokoládou polevou.
ALEBO
2. Vychladnutý korpus rozkrajeme na trojuholníky a dáme na tanier. Potom dáme nane šľahačku a nakrájané ovocie . Nakoniec pofŕkame čokoládovou polevou. (môj postup)
- Ak váš korpus bol popraskaný a vnútri mal bielu konzistenciu marshmallow, tak vám blahoželám. Torta sa vám vydarila.
Prajem dobrú chuť a veľa pozitívnych reakcií!