Pavlova torta moja prvá

Autor receptu: pa3cia

Najprv som sa jej pečenia trochu bála, ale zistila som, že je to jedna úžasná jednoduchá a rýchla torta. Určite ju vyskúšajte, pretože je ťažké jej druhýkrát odolať! :) P.S.: Pre viac fotiek ma kontaktujte cez komenty.

8-10
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 150-100 °C

Postup

  1. Do bielok pridáme štipku soli. Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame preosiaty práškový cukor zmiešaný so solamylom. Vznikne nám tuhá biela lesklá hmota.
  2. Na plech si dáme papier na pečenie. Na papier nakreslíme kruh s priemerom 20cm. To preto, aby torta mala pekný tvar. Pravdepodobne sa cesto roztiahne, tak 20 cm je akurát. Cesto vylejeme a rozotrieme do kruhu podľa predlohy. Cesto rozotierame tak, aby v strede bolo miesto na šľahačku, takže urobíme akoby jamu.
  3. Rúru si vyhrejeme na 150 stupňov. Pri takejto teplote budeme piecť cesto 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Následne vypneme rúru a pri pootvorených dvierkach rúry necháme korpus vychladiť.
  4. Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu (dávam o čosi trochu mlieka, ako píše na zadnej strane balenia, napr. 180ml je u mňa 150ml). 1.Na vychladnutý korpus (mal by byť popraskaný) dáme opatrne šľahačku a na šľahačku pokrájané ovocie. Pofŕkame čokoládou polevou. ALEBO 2. Vychladnutý korpus rozkrajeme na trojuholníky a dáme na tanier. Potom dáme nane šľahačku a nakrájané ovocie . Nakoniec pofŕkame čokoládovou polevou. (môj postup)
  5. Ak váš korpus bol popraskaný a vnútri mal bielu konzistenciu marshmallow, tak vám blahoželám. Torta sa vám vydarila. Prajem dobrú chuť a veľa pozitívnych reakcií!