Patizónovo-zemiakové placky

Autor receptu: mimka09

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Patizón, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, vegetu, majoránku, biele korenie, rascu, vajcia a dobre premiešame. Hladkú a polohrubú múku použijeme v pomere 1:1 na zahustenie vzniknutej masy. Konzistencia by mala byť ako na haruľu (zemiakové placky). Hotové "cesto" necháme postáť aspoň 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  2. Placky je najjednoduchšie robiť na panvici na lievance. Do panvice nalejeme dostatok oleja, aby sa nám placky neprichytávali, cesto nalievame do rozpáleného oleja a opečieme pri nízkej teplote z oboch strán do zlatista.
  3. Tak, ako každé dobré jedlo, tak aj tieto placky sú najlepšie, keď trošku odstoja. Najviac mi chutia, keď sú už len vlažné a odporúčam k nim rýchly a chutný šalát z rokety, šalátových listov a kozieho syra, ktorý sa zaleje dresingom (1 diel citrónovej šťavy, 3 diely olivového oleja, soľ, korenie). Prajem dobrú chuť