Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: tankaa
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale,ale v práci spomínali tento recept na cestíčko,tak som to skúsila a bolo to dobré.
5 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Patizon si nakrájame na plátky a osolíme.
- Zvajičok,múky,vody a syra si spravíme cestíčko,aby nebolo moc husté.
- Patizon si obalíme v múke
- Potom si to namočíme do cestíčka a necháme trochu odkvapkať
- Potom to vysmažíme v oleji do zlatova
- Vysmažené dáme odkvapkat na papierovú utierku,alebo na plátky staršieho chleba,dobre to saje masť.
- Hotovo,ako priloha môžu byť zemiaky,alebo hranolky tatarska omáčka alebo šalátik. Ja som robila zemiaky hore pupkom,kto nepozná recept pridám.