Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: tankaa

Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale,ale v práci spomínali tento recept na cestíčko,tak som to skúsila a bolo to dobré.

5
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Patizon si nakrájame na plátky a osolíme.
  2. Zvajičok,múky,vody a syra si spravíme cestíčko,aby nebolo moc husté.
  3. Patizon si obalíme v múke
  4. Potom si to namočíme do cestíčka a necháme trochu odkvapkať
  5. Potom to vysmažíme v oleji do zlatova
  6. Vysmažené dáme odkvapkat na papierovú utierku,alebo na plátky staršieho chleba,dobre to saje masť.
  7. Hotovo,ako priloha môžu byť zemiaky,alebo hranolky tatarska omáčka alebo šalátik. Ja som robila zemiaky hore pupkom,kto nepozná recept pridám.