Paštéta z bravčového mäsa

Autor receptu: abend

Paštéta je vhodné pohostenie nielen pre kúpačov, pokiaľ im chceme ponúknuť aj čosi iné ako údené mäso a plnené vajíčka, ale aj na rôzne oslavy.

30-50 minút
príprava
9O minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso osolíme dáme na plech alebo do jenskej misy s vrchnákom potom nemusíme prikryť alobalom pridáme pokrájanu cibuľu a upečieme v rúre do mäkka.Počas pečenia mäsa si vymiešame maslo, kyslú smotanu, horčicu a mleté čierne korenie. Mäso necháme napoly vychladnúť, spolu s cibuľou ho zomelieme na mäsovom mlynčeku.Do zomletého mäsa zamiešame zmes z masla , smotany, horčice a korenia - dobre vypracujeme. Formu na biskupský chlebíček dobre vytrieme olejom, do formy natlačíme paštétu , prikryjeme alobalom a dáme na 24 hod. do chladničky . Z formy vyklopíme, nakrájame na úhľadné kúsky, na mise môžeme ozdobiť paprikou, paradajkami, reďkovkami .