Pastel imposible - Nemožný koláč fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 9. mája 2011

Úžasná kombinácia čokoládového koláča a flanu. Recept poznám z Mexika. Ak máte overený recept na čokoládový koláčik, kľudne použite ten svoj :)

30 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Koláč:
475 ml silná
85 g
375 g
10 g
3 g
225 g rozpustené
300 g
3 ks
8 ml
Flan:
375 g
310 g
5 ks
1 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme silnú kávu, v ktorej rozmiešame kakao a necháme vychladnúť.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešame cukor s maslom. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec vanilkovú esenciu.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Namastíme a múkou vysypeme formu na koláč (môže byť akákoľvek). Spodok formy potrieme cajetou. (cajetu by som prirovnala ku skaramelizovanému redšiemu salku, i keď chutí trochu inak. Pravá cajeta sa vyrába z kozieho mlieka)

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cukrovej zmesi primiešame časť múky. Následne do cesta vmiešame časť kakaovej kávy. Toto opakujeme, kým neprimiešame všetku múku a kávu. Cesto vylejeme do pripravenej formy.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príprava flanu je jednoduchá. Poriadne zmiešame alebo rozmixujeme 5 vajec, kondenzované mlieko, zahustené nesladené mlieko a vanilkovú esenciu.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pomaly nalejeme mliekovú zmes na čokoládové cesto vo forme. Prikryjeme ju alobalom a vložíme do plechu s vodou.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme asi hodinu pri teplote 190°C. Pred podávaním necháme koláč vychladnúť.

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť :)

    Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

lubisthemple
@katkat , pod týmto názvom (pastel imposible) je tento koláč známy. nikto mi to síce nepotvrdil, ale myslím, že sa volá tak preto, lebo počas pečenia sa vrstvy vymenia...no, to je len moja teória :P
jatanika
zaujímavý koláč... aký priemer má tvoja forma... zdá sa mi tých surovín dosť veľa...
evanaaa
Taký nemožný koláč by som si dala, zaujímavý postup. To kondenzované mlieko je sladené? A zahustené - to nie je to isté? Lebo sladké kond. by som nemohla použiť, len to druhé a to by zas chýbalo.Ani tú cajetu, musí tam byť?
lubisthemple
@evanaaa , jedno je Salko, to druhé Tatra mlieko. Obe tam ísť musia. A ako som povedala, cajeta sa dá nahradiť skaramelizovaným Salkom :)
jatanika
@lubisthemple , ja mám tvarovo rovnakú, ale moja má priemer 23 cm... zdalo sa mi, že by som to tam všetko nenaliala :-)) dík za info
lucylee
WOW, ale riadna kalorická bomba, ale raz za čas sa nič nestane , že?
janger
Dalsi tvoj krasny vytvor! A aj fotka je nadherna :-).
sissi29
@lubisthemple , recept si ukladám do MK, keďže flan prudko môžem. ;-) Chcela by som však vedieť čím by sa dala nahradiť cajeta???
lubisthemple
sissi29, kľudne ju môžeš nahradiť karamelovým salkom, alebo ako v klasickom flane, karamelom :)
2010
slovo imposible v anglictine impossible v tomto spojeni ma vyznam nemozne = narocne =tazke.
lubja
veľmi sa mi páči, urobila by som len neviem či by prežila moja sklenená bábovková forma :-(
babidka
musi byt uzasny:-) a uz podla fotky som odhadla kto je autorom ...odkladam :-)ale upeciem ho na nejaku mimoriadnu prilezitost , ked sa budem chciet "ukazat":-))))))
hannah22
ukladám, je zaujímavý, už len nájsť príležitosť.... :))
matja
Vyzera uplne nadherne a myslim, ze to je idealna kombinacia pre mna teda aj idealny kolac! Dakujem za tento zaujimavy recept :)
cica2
nádhera!!!!.....a čo to je tá cajeta?
cica2
aha, tak v komentároch som sa dočítala že sa dá použiť karamelové salco, ak nemám cajetu
daewootn
....veľmi pekne fotograficky spracované, zrozumiteľné, foto ostré, chuť posúdim až ho upečiem....
jeka
zaujímavý,tak si to ukladám
maculienka123
iny kolacik,som strasne zevadava ako bude ta plnka z tych mliek,teda aku konzistenciu to bude mat po upeceni.to bude taka ako pena?
lubisthemple
@maculienka123 , tá svetlá časť nie je cesto, a už vôbec nie piškótové. Je to flan, niečo podobné ako custard. Konzistenciou by som ho prirovnala k hustému vychladenému pudingu.
3sandra3
aj tento Pastel nemožný idem vyskúšať,,, dúfam, že to bude možné
jozka2
milujem recepty kde sa pouziju nazvy ingr. a bez priblizenia co to asi ma byt,napr.cajeta a teraz kazdy zacne sa pytat co to je nie je jednoduchsie napisat hned ako to robi michaela,ze hned vysvetli o co v recepte ide.Pouzijeme jedno cudzie slovo a myslime si,ze sme objavili Ameriku.
luprishka
@lubisthemple chcela by som sa spýtať na technickú vec. Pri podobnom recepte som čítala, že je potrebné cesto naliať do formy, ktorá je jednoliata a nie odnímateľné body, nakoľko cesto - svetlá časť - vyteká. Vy ste použili akú formu, prosím? Ďakujem :-)
luprishka
Srdečne ďakujem. Už 4 dni hľadám koláč pre kolegov do práce a tento mi príde ako dobrý nápad :-)
aleana
Toto musí byť fantastické, milujem kávové dezerty... najradšej by som to išla hneď robiť. Snáď sa mi podarí vyskúšať čoskoro.