Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Úžasná kombinácia čokoládového koláča a flanu. Recept poznám z Mexika. Ak máte overený recept na čokoládový koláčik, kľudne použite ten svoj :)

30 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. Pripravíme silnú kávu, v ktorej rozmiešame kakao a necháme vychladnúť.
  3. Vymiešame cukor s maslom. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec vanilkovú esenciu.
  4. Namastíme a múkou vysypeme formu na koláč (môže byť akákoľvek). Spodok formy potrieme cajetou. (cajetu by som prirovnala ku skaramelizovanému redšiemu salku, i keď chutí trochu inak. Pravá cajeta sa vyrába z kozieho mlieka)
  5. K cukrovej zmesi primiešame časť múky. Následne do cesta vmiešame časť kakaovej kávy. Toto opakujeme, kým neprimiešame všetku múku a kávu. Cesto vylejeme do pripravenej formy.
  6. Príprava flanu je jednoduchá. Poriadne zmiešame alebo rozmixujeme 5 vajec, kondenzované mlieko, zahustené nesladené mlieko a vanilkovú esenciu.
  7. Pomaly nalejeme mliekovú zmes na čokoládové cesto vo forme. Prikryjeme ju alobalom a vložíme do plechu s vodou.
  8. Pečieme asi hodinu pri teplote 190°C. Pred podávaním necháme koláč vychladnúť.
  9. Dobrú chuť :)