Pastel imposible - Nemožný koláč (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Úžasná kombinácia čokoládového koláča a flanu. Recept poznám z Mexika. Ak máte overený recept na čokoládový koláčik, kľudne použite ten svoj :)
30 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
- Pripravíme silnú kávu, v ktorej rozmiešame kakao a necháme vychladnúť.
- Vymiešame cukor s maslom. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec vanilkovú esenciu.
- Namastíme a múkou vysypeme formu na koláč (môže byť akákoľvek). Spodok formy potrieme cajetou. (cajetu by som prirovnala ku skaramelizovanému redšiemu salku, i keď chutí trochu inak. Pravá cajeta sa vyrába z kozieho mlieka)
- K cukrovej zmesi primiešame časť múky. Následne do cesta vmiešame časť kakaovej kávy. Toto opakujeme, kým neprimiešame všetku múku a kávu. Cesto vylejeme do pripravenej formy.
- Príprava flanu je jednoduchá. Poriadne zmiešame alebo rozmixujeme 5 vajec, kondenzované mlieko, zahustené nesladené mlieko a vanilkovú esenciu.
- Pomaly nalejeme mliekovú zmes na čokoládové cesto vo forme. Prikryjeme ju alobalom a vložíme do plechu s vodou.
- Pečieme asi hodinu pri teplote 190°C. Pred podávaním necháme koláč vychladnúť.
- Dobrú chuť :)