Parížske rožky s pravým parížskym krémom
Foto: maminkinacharlotte
Recept som nasla v jednom casopise,vela krat som uz skusala rozne recpty a nikdy sa mi nepodarili,ale tieto su fakt super,robim velmi casto.Cesto sa Zobraziť celý popisRecept som nasla v jednom casopise,vela krat som uz skusala rozne recpty a nikdy sa mi nepodarili,ale tieto su fakt super,robim velmi casto.Cesto sa moze pouzit aj na laskonky
porcií
na 100 °C
Postup
-
1
Nad parou spolu vymiesam bielky,prask,cukor,pomlete orechy,kym masa nie je tepla. Potom ju odctavime,po vychladnuti pridame hrubu muku a premiesame.
- 2
Na plech vylozeny papierom striekame rozteky-ja robim tycinky a upecieme ich vo vyhriatej rure na miernom ohni.Treba najskor skusit asi po 1-2 aby ste vedeli ci sa vam nebudu rostekat ak budu,moze sa pridat trocha muky alebo orechou.Striekajte tenke tycinky alebo rozky lebo napucia a budu velmi skaredo hrube.Ak sa Vam vyzorovo nepodaria nezufajte,krem vsetko zakryje.Je to velmi jemne cesto.
- 3
Za staleho miesania varime smotanu,kakao a cukor.Ked sa nam vsetky suroviny spoja octavime.Do horkeho zakladu vmiesame nalamanu cokoladu a nakrajane maslo.Nechame vychladnut,najlepsie do druheho dna. Potom pekne vyslahame.
- 4
Na rozteky nastriekame krem a opatrne namacame v cokolade tak aby bol krem zakryty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
koláče s palmarínom a podobnými "gebuzinami" nie sú koláče, to sa nedá ani porovnať.
a boli uzasne :-) cas aj teplota su rozdielne tak si pozri aj tento na porovnanie
Je na kazdom co si da do plnky,niekto ma rad maslo,niekto zasa heru ci palmarin.Ja dam to co doma mam a stale su rovnake...Ked ich upeciete rychlo budu v vrchu hotove,no v strede nie a ked date nato plnku,zacnu sa lamat.Krem treba vyslahat,preto je riedky :)Ja ked idem robit nieco podla receptu tak si vzdy nieco upravim,myslim,ze kazda vie co a ako robit a ako to bude najlepsie :))
c-linecuisinepoursesamis.over-blog.com/article-cream-de-parisienne-petits-pain...
Heru určite nie. Najlepšie je maslo a keď nemáš tak palmarín.