Parížske rožky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tieto rožky sú tradičným dezertom na rôznych oslavách v našej rodine.
40 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou najprv metličkou a potom ručným šľahačom do tuha
- odstavíme a primiešame pomleté orechy, necháme vychladnúť, občas premiešame
- z cesta tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v pomletých orechoch
- dáme na plech s papierom na pečenie a vytvarujeme rožteky, dáme piecť
- cukor, mlieko a kakao vymiešame nad parou na kémovú hmotu, necháme vychladnúť
- do zmäknutého masla postupne vmiešavame kakaovú hmotu a vymiešame na krém, ktorý vložíme do vrecúška na zdobenie, ak treba dáme schladiť, aby sa lepšie tvaroval vzor
- krém striekame na rožteky, necháme stuhnúť v chladničke
- čokoládu rozpustíme s cerou vo vodnom kúpeli a stuhnuté rožteky namáčame v teplej čokoláde