Parížske rožky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tieto rožky sú tradičným dezertom na rôznych oslavách v našej rodine.

40
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou najprv metličkou a potom ručným šľahačom do tuha
  2. odstavíme a primiešame pomleté orechy, necháme vychladnúť, občas premiešame
  3. z cesta tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v pomletých orechoch
  4. dáme na plech s papierom na pečenie a vytvarujeme rožteky, dáme piecť
  5. cukor, mlieko a kakao vymiešame nad parou na kémovú hmotu, necháme vychladnúť
  6. do zmäknutého masla postupne vmiešavame kakaovú hmotu a vymiešame na krém, ktorý vložíme do vrecúška na zdobenie, ak treba dáme schladiť, aby sa lepšie tvaroval vzor
  7. krém striekame na rožteky, necháme stuhnúť v chladničke
  8. čokoládu rozpustíme s cerou vo vodnom kúpeli a stuhnuté rožteky namáčame v teplej čokoláde