Parížske jahodové rezy

Autor receptu: uschi

Vynikajúci tip na sviatočný zákusok.

12
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
  3. Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.