na 180 °C
Postup
-
1
Do šlahačky polámeme 200 g várovej čokolády a pridame 1 PL kryštálového cukru a uvaríme kým sa čokoláda neroztopí.necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dna.aspoň na 12 hodín.
- 2
Žĺtky so 4 PL cukru a vanilkovým cukrom vymiešame,pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao.Nakoniec sneh z bielkov.Do okrúhlej tortovej formy dáme papier na pečenie boky vymastíme a vysypeme hrubou múkou.Cesto vylejeme do formy a dáme piecť.
- 3
Šľahačku vytiahneme s chladničky a ručným mixérom vyšlaháme na tuhý krém. Natrieme na upečený korpus. Pripravíme si polevu: Roztopíme ceru s čokoládou na varenie necháme vychladnúť a polejeme ňou celú tortu.Trošku necháme stuhnúť nie úplne a Aby sa čokoladá nelámala naznačíme si nožíkom trojuholníky.Stačí iba polevu narezať. A dáme stuhnúť úplne. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a slahacka ma viret aelbo nie?