Parížska torta

Autor receptu: mistisa

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do šlahačky polámeme 200 g várovej čokolády a pridame 1 PL kryštálového cukru a uvaríme kým sa čokoláda neroztopí.necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dna.aspoň na 12 hodín.
  2. Žĺtky so 4 PL cukru a vanilkovým cukrom vymiešame,pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao.Nakoniec sneh z bielkov.Do okrúhlej tortovej formy dáme papier na pečenie boky vymastíme a vysypeme hrubou múkou.Cesto vylejeme do formy a dáme piecť.
  3. Šľahačku vytiahneme s chladničky a ručným mixérom vyšlaháme na tuhý krém. Natrieme na upečený korpus. Pripravíme si polevu: Roztopíme ceru s čokoládou na varenie necháme vychladnúť a polejeme ňou celú tortu.Trošku necháme stuhnúť nie úplne a Aby sa čokoladá nelámala naznačíme si nožíkom trojuholníky.Stačí iba polevu narezať. A dáme stuhnúť úplne. Dobrú chuť.