Párance s ricottou (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

kedysi dávno som to jedol na Pohronskej Poľhore ....sice s brindzou ,ale bolo to fantastické

45 - 60 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. suroviny : domácá ricotta , polohrubá múka , zemiaky , soľ , slanina a vajíčko
  2. zemiaky očistíme pokrájame na menšie kocky a dáme ich uvariť v slanej vode ..... cesto si urobíme vymiešaním múky , vajíčka a vlažnej vody podla potreby
  3. vypracované cesto si vyvalkáme a nakrájame na pásiky
  4. a potom ho takto odtrhujeme a hádžeme do vriacej osolenej vody
  5. uvarené zemiaky premiešame s uvarenými kúsky cesta , osolíme
  6. pridáme domácú ricottu a trochu zakapeme olejom
  7. hotové polejeme masťou s oškvarkama a ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vnaťkou