Párance s ricottou (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
kedysi dávno som to jedol na Pohronskej Poľhore ....sice s brindzou ,ale bolo to fantastické
45 - 60 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup
- suroviny : domácá ricotta , polohrubá múka , zemiaky , soľ , slanina a vajíčko
- zemiaky očistíme pokrájame na menšie kocky a dáme ich uvariť v slanej vode ..... cesto si urobíme vymiešaním múky , vajíčka a vlažnej vody podla potreby
- vypracované cesto si vyvalkáme a nakrájame na pásiky
- a potom ho takto odtrhujeme a hádžeme do vriacej osolenej vody
- uvarené zemiaky premiešame s uvarenými kúsky cesta , osolíme
- pridáme domácú ricottu a trochu zakapeme olejom
- hotové polejeme masťou s oškvarkama a ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vnaťkou