Parádne linecké rezy

Autor receptu: abkul

Tieto rezy sú u nás veľmi obľúbené, robím ich pri každej väčšej príležitosti, ako sú napr. veľkonočné sviatky. Mám ich od kamošky a sú nielen chutné ale aj trvácne,keď sa pečie väčšie množstvo zákuskov. Tak nech sa páči, vyskúšajte.

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, rozdelíme na polovice. Jednu polovicu roztlačíme na omastený plech, druhú dáme do chladničky.
  2. Cesto na plechu potrieme džemom a pripravíme si plnku.
  3. Na plnku zmiešame cukor, orechy, zalejeme to teplým mliekom a roztopeným maslom. Zamiešame, pridáme žĺtky a nakoniec pridáme sneh zo 4 bielkov. Plnka je polotekutá a vylejeme ju na džemom natreté cesto.
  4. Cesto z chladničky vyberieme a najlepšie na silikónovej podložke s pomocou potravinovej fólie vyvaľkáme na veľkosť plechu. Potom opatrne pomocou podložky položíme cesto na plnku. Popicháme vidličkou a upečieme na 180 stupňoch asi 20 min. Vymiešame cukor s citrónovou šťavou a horúcou vodou do hladka a natrieme na upečený múčnik. Ihneď cik cak polejeme čokoládovou polevou a môžeme špáradlom ozdobne čokoládu rozmazať. Je hotovo. Je s tým trochu práce ako so všetkým ale výsledok nám veľmi chutí. Tak nech chutí aj Vám.