Paradajkový džem
Autor receptu: domi454
Trochu nezvyčajný, ale veľmi chutný džem.
40 minút príprava |
100 minút na 160 °C |
Postup
- Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
- Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
- Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
- Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
- Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!