Paradajkový džem
	        Autor receptu: domi454
	         
	        
	        Trochu nezvyčajný, ale veľmi chutný džem.
| 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	100 minút  na 160 °C  | 
Postup
- Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
 - Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
 - Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
 - Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
 - Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!