Paradajkový džem

Autor receptu: domi454

Trochu nezvyčajný, ale veľmi chutný džem.

40 minút
príprava
100 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
  2. Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
  3. Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
  4. Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
  5. Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!