Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok

mimit - fotkamimit, 11. augusta 2013
Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok
Foto: mimit

Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza (vzdy len z receptov na vareche), zaklad na Zobraziť celý popisParadajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza (vzdy len z receptov na vareche), zaklad na nu robim z paradajkoveho pyre a cesnaku. A vcera som od nasho suseda dostala kopec paradajok, takze dnes sa u nas zavaralo.

Suroviny

6 l
1 ČL
 trocha
1 hlavička




Postup

  1. 1

    Paradajky som umyla, rozkrojila, odrezala zeleny stred a nakrajala na kocky. Nevazila som ich, ale po nakrajani som nimi naplnila hrniec po znacku, ktora ukazuje 6 litrov.

  2. 2

    Paradajky som posolila (odhadom tak 1 mala lyzicka soli) a dala varit. Ked uz boli rozvarene, ponornym mixerom som ich rozmixovala a vzniknutu zmes som precedila a vratila varit do hrnca. Pridala som trocha cukru, aby pyre nebolo prilis kysle.

  3. 3

    Paradajkovu zmes som varila, kym nebola dostatocne husta na paradajkove pyre. Ocistila som si cely cesnak a pretlacila som ho do variaceho sa pyre. Po necelych 5 minutach som zmes vypla, naliala do vyvarenych zavaraninovych poharov a kratko sterilizovala (asi 20 minut).

  4. 4

    A ked uz pride na tu spominanu pizzu, pridam do tejto zmesi este trochu olivoveho oleja, soli, mleteho cierneho korenia, bylinky podla chuti a mam zaklad na pizzu. Teda taky, ktory chuti nam.

Diskusia k receptu

zlatka255
chcela by som to zajtra skúsiť len sa mi tam zdá byť veľa soli
mimit
Tam bola kavova lyzicka. Asi preklep! Idem hned opravit
mimit
Ospravedlnujem sa, ale naozaj tam predtym bola kl. Asi to v redakcii zle pochopili lebo mi prepisali aj ine veci v recepte.
mimit
@zdezda tvoj uzasny receptik som videla, aj ho mam v kk, ale neviem sa k nemu odhodlat, kedze mam len masovy mlyncek. Iba na neho chodim nakukat, ze ci predsa len ho nemam skusit..
zdezda
ahoj @mimit , kludne ho urob cez masovy mlyncek, tiez som tak robievala, to mletie i de velmi rychlo, takze C -vitamin sa neznici, davaj don na striedacku paradajky s cesnakom a budes to uz mat aj ciastocne pomiesane :-) ved skus z polovicnej davky, je to raz-dva hotove




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia