Foto: kajusiqq
Výborna:).....rýchla:-
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1.Pripravíme zapražku(maslo ,muka) (zaprážka ma byť červená ak je:pridáme do hrnca studenú vodu
-
2
2.Necháme vodu variť asi 2 min. potom pridáme pretlak a varíme. (zatiaľ pripravíme haluštičky)
-
3
Zmiešame vajce a múku.Hned ako začne voda vrieť nahádžeme do polievky(polievka začne vrieť tak 5-10 min po pridaní pretlaku)
-
4
Haluštičky sa od nahádzania maju variť 5 a viac min.:))
-
5
Miesto haluštičiek môžme podávať aj so syrom proste iba po dovarení primiešame nastruhaný syr:)......a potom ked je už na tanieri ho nim ozdobíme:)
-
6
tu je z haluštičkami:)
Pozerám že máš 16 rokov, tak ti poradím ešte polievku dochutiť: Do vody, ktorou zásmažku zalievam, dám povariť korenie čierne aj voňavé a bobkový list. Ak je čas, dám vodu vychladnúť, ak nie, pridávam horúcu po troške do zásmažky a vždy dobre rozvarím. Nakoniec polievku ochutím cukrom a citrónom (octom).