Papriková nátierka

abdul - fotkaabdul, 30. októbra 2010

Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s masťou. Pôvodne asi určené ako príloha pod mäso.

15-22
porcií
45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 kg
2 kg, ,Kapia
25 dkg, červené
2 dcl
2 dcl
20 dkg
1 a pol balíčka




Postup

  1. 1

    Paradajky najprv nakrájam na štvrťky, aby sa mi lepšie mlelo a aby stiekla prebytočná voda. Pradajky, papriku a feferóny zomeliem na mäsovom mlynčeku. Keďže som z tých lenivejších, nedávam dolu kožku z paradajok ani nevyberám jadierka z paprík. Meliem a meliem. Nemixujem, lebo sa mi nechce. Uznám, že po mixovaní je pomazánka jemnejšia a aj krajšia na pohľad. Pred vložením do mlynčeka rukou akože vyžmýkam paradajky, lebo voda je môj nepriateľ. Potom všetko zmiešam a varím do zhustnutia. Vo výbave plynového sporáka je taká liatinová platňa, na nej to neprihorí. Len občas pomiešam. Podľa toho aké to chcem mať husté, tak dlho varím. Niekedy aj 3 hodiny. Ešte horúce plním do pohárov od detskej vžživy.Nemusí sa sterilizovať. Podľa hustoty z tejto dávky vydá niekedy 15 niekedy 22 pohárikov od spomínanej výživy. Kto chce štiplavejšie, nech pridá feferóny ( mal som aj 50dkg ), kto nemá rád štipľavé, môže aj bez.

Diskusia k receptu

zdezda
ak chceš, pridám aj fotorecept :-) je fakt dobručká:-)
abdul
zdezda : Pravdaže, budem rád.:-))
evanaaa
Robila som v lete ale nechutnala, len manžel, ten povedal, že je veľmi slaná, ja si zasa myslím, že asi aj sladká, tak neviem, musím ju ochutnať. Mám rada aj kupovanú, tiež si dávam na natretý chlieb. A dobrá je aj mletá kápia v soli, tiež sa dá do malých pohárikov, k mäsu.
neposed
z coho je slana, ved v recepte som nenasla sol. Nezabudlo sa na nu?
abdul
Je tam 1 a pol balíčka Deko. Tam je soli habadej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia