Foto: zdenulla
Toto jedlo mi varievala mamina, keď nemala veľa času nazvyš
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny: Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska alebo na kocky- kto má aké rád, párky nakrájame na kolieska, cestoviny uvaríme al dente.
- 2
Na oleji osmahneme na jemno nakrájanú cibuľu, prihodíme párky a krátko osmažíme. Pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a ešte chvíľu smažíme.
- 3
Pridáme papriku a ihneď zalejeme vodou (asi 3 dcl). Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, zemiaky a premiešame. Vody má byť asi toľko, aby zmes mierne vytŕčala. Počas varenia môžme prípadne vodu doliať.
- 4
Dusíme až kým sa nám zemiaky nezačnú rozvárať. Potom pridáme uvarené cestoviny, majoránku a dobre premiešame. Podávame s kyslými uhorkami. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemiakový paprikáš my robievame tak, ako mäsko na perkelt, s tým rozdielom, že sa pridáva do nej ešte klobáska alebo párky, poprípade nakrájana paprika a paradajka . A keď je celé uvarené tak sa zaleje s kyslou smotanou. Je to maďarské jedlo a rozdiel medzi perkeltom a paprikášom je práve to, že v paprikáši je smotana. (Neberte to ako poučovanie, ale keď neviete po maďarsky tak takéto drobnosti vašej pozornosti ujdú.)