Paprikáš z kapra

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté, osušené a na menšie kocky nakrájané kúsky kapra osolíme, okoreníme a opečieme na polovici oleja zo všetkých strán a vyberieme na tanier. V tom istom oleji speníme cibuľku, pridáme mletú papriku a zalejeme vodou alebo rybacím vývarom. Do základu vložíme kúsky kapra a dusíme do mäkka.
  2. Umytú a jadierok zbavenú papriku nakrájame na menšie kocky a zľahka opečieme na oleji. Pridáme vývar z kapra, soľ, korenie a necháme povariť. Uvarenú papriku rozmixujeme a prepasírujeme, prilejeme smotanu a necháme krátko prejsť varom.
  3. Omáčku zjemníme maslom a pred podávaním premixujeme ponorným mixérom. Na tanier servírujeme rybu a prelievame ju paprikovou omáčkou.