Paprikáš z kapra
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté, osušené a na menšie kocky nakrájané kúsky kapra osolíme, okoreníme a opečieme na polovici oleja zo všetkých strán a vyberieme na tanier. V tom istom oleji speníme cibuľku, pridáme mletú papriku a zalejeme vodou alebo rybacím vývarom. Do základu vložíme kúsky kapra a dusíme do mäkka.
- Umytú a jadierok zbavenú papriku nakrájame na menšie kocky a zľahka opečieme na oleji. Pridáme vývar z kapra, soľ, korenie a necháme povariť. Uvarenú papriku rozmixujeme a prepasírujeme, prilejeme smotanu a necháme krátko prejsť varom.
- Omáčku zjemníme maslom a pred podávaním premixujeme ponorným mixérom. Na tanier servírujeme rybu a prelievame ju paprikovou omáčkou.
|