Papaníčko môjho tatka

blackwidow68 - fotkablackwidow68, 30. januára 2012

Viem že toto jedlo asi nebude pasovať každému , je tam veľa oleja , môj tatko , chlap z dediny odchovaný na domácej Zobraziť celý popisViem že toto jedlo asi nebude pasovať každému , je tam veľa oleja , môj tatko , chlap z dediny odchovaný na domácej mastnej strave mi toto robieval na večeru keď som bola malá.No a nedávno som si na to spomenula tak som to zas zaradila do môjho jedálnička :)

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na tenké krúžky , zalejeme olejom a posolíme.Necháme odstáť aspoň 5 hodín a môžeme papať s pečivom , najlepšie večer alebo cez víkend keď nemáme žiadne stretnutia aby sme svojím dychom nikoho neobťažovali :)

Diskusia k receptu

fialka49
Kdesi som čítala, že je dobre pokvapkať cibuľu olejom, vraj je potom stráviteľnejšia. A nakoniec, však množstvo oleja si dávkuje každý sám. Proti chuti, žiaden dišputát.
marcy
po 24 hod. je cibuľa toxická,na to sa zabúda a potom sú problémy napr. s rybacou pomazánkou ( jedená niekoľko dní spôsobila známej veľkéééé problémy )lekárke to nedalo,vypytovala sa a Bingo !
každopádne je to jednoduché......taká drevorubačská kombinácia,v lese na dychu nezáleží :o)
bambulka51
tak to je také srandovné ale aspoň ti dával to čo pokladal za najlepšie .Inak že pozdravujem otca moooc zlatý ,páči sa mi to...
marianne69
Mne to bude pasovat na stopro,takto nepoznam,spravim.Milujem cibulu aj cesnak a je mi jedno v akej uprave.Surova ci varena,dusena...Zvlast zboznujem, len tak do sklovita oprazenu na olivovom oleji s hriankou.Teraz sa nemozem dojest cervenej cibule...Ked varim gulas,tak dam cibule pomaly tolko ako masa a kym ju restujem pod masovy zaklad,polovicu jej zjem:-)))
valeri
myslím, že Ti ozaj dával jednoduché ale zdravé papaníčko. Veď ten olej môže byť aj napr. olivový. Ja si každé ráno dám na maličký tanierik 1 KL olivového a 1 KL konopného oleja, posolím, pirisypem sézamové semiačko a do toho si nakrájam rajčinky, cibuľu, papriku ..... čo je momentálne doma. Olivový olej je dobrý na cievy a konopný obsahuje najvyváženejší pomer omega 3 a omega 6 mastných kyselín. A je to celkom chutné, keď nemám zeleninu, tak si do toho oleja namáčam pečivo.
blackwidow68
@bambulka51 otec uz medzi nami nieje , ale verim tomu ze keby vie ako zverejnujem jeho super recept zasmial by sa schuti :)
@valeri aj ja väčšinou pridávam olivový ale dala som sem pôvodný recept a som rada za pozitivne komentare toto som sem dala skôr pre pobavenie ale je nás asi viac takých ktorým takéto jednoduché jedlo chutí :)
andys
To je niečo ako povestná cibuľa na masti Lasicu a Satinského ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia