Foto: mirinda77
Som zastancom rychlej zdravej kuchyne, moj najvacsi idol je Jamie Oliver, ktory ma v mnohom inspiruje...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vsetky suroviny nakrajame (papriku/cibulu/prsia na mensie kocky a sampinony na platky.
-
2
Kazdu zo surovin jednotlivo oprazime/podusime na panvici.
-
3
Ja stale zacinam s paprikou, potom dam sampinony a cibulu spolu, nakoniec prsia.
-
4
Pred kazdou surovinou dam na panvicu trocha oleja. Panvicu neumyvam.
-
5
Vsetky takto oprazene/podusene suroviny si odkladam do hrnca, alebo do woka. Nakoniec pridam kukuricu, surovu prebratu a vo vode premytu ryzu.
-
6
Zalejem vodou a pridam kuraci bujon, alebo si ho vopred rozpustim vo vode. Takto dusim pod pokrievkou zhruba 10min kym ryza nie je napoly mäkka.Pocas dusenia rizoto nemiesam aby sa ryza nelepila a nepripalila. Neskor ho stiahnem zo sporaka premiesam a necham ho odstat. Mnozstvo vody si stale odmeriam podla salky, na jednu salku ryze 1 1/2 salky vody.Pre urychlenie varu zalievam rizoto vriacou vodou.
Diskusia k receptu