Panvicove kuracie rizoto (fotorecept)
Autor receptu: mirinda77
Som zastancom rychlej zdravej kuchyne, moj najvacsi idol je Jamie Oliver, ktory ma v mnohom inspiruje...
6 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vsetky suroviny nakrajame (papriku/cibulu/prsia na mensie kocky a sampinony na platky.
- Kazdu zo surovin jednotlivo oprazime/podusime na panvici.
- Ja stale zacinam s paprikou, potom dam sampinony a cibulu spolu, nakoniec prsia.
- Pred kazdou surovinou dam na panvicu trocha oleja. Panvicu neumyvam.
- Vsetky takto oprazene/podusene suroviny si odkladam do hrnca, alebo do woka.
Nakoniec pridam kukuricu, surovu prebratu a vo vode premytu ryzu.
- Zalejem vodou a pridam kuraci bujon, alebo si ho vopred rozpustim vo vode.
Takto dusim pod pokrievkou zhruba 10min kym ryza nie je napoly mäkka.Pocas dusenia rizoto nemiesam aby sa ryza nelepila a nepripalila. Neskor ho stiahnem zo sporaka premiesam a necham ho odstat.
Mnozstvo vody si stale odmeriam podla salky, na jednu salku ryze 1 1/2 salky vody.Pre urychlenie varu zalievam rizoto vriacou vodou.