Panvicove kuracie rizoto (fotorecept)

Autor receptu: mirinda77

Som zastancom rychlej zdravej kuchyne, moj najvacsi idol je Jamie Oliver, ktory ma v mnohom inspiruje...

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vsetky suroviny nakrajame (papriku/cibulu/prsia na mensie kocky a sampinony na platky.
  2. Kazdu zo surovin jednotlivo oprazime/podusime na panvici.
  3. Ja stale zacinam s paprikou, potom dam sampinony a cibulu spolu, nakoniec prsia.
  4. Pred kazdou surovinou dam na panvicu trocha oleja. Panvicu neumyvam.
  5. Vsetky takto oprazene/podusene suroviny si odkladam do hrnca, alebo do woka. Nakoniec pridam kukuricu, surovu prebratu a vo vode premytu ryzu.
  6. Zalejem vodou a pridam kuraci bujon, alebo si ho vopred rozpustim vo vode. Takto dusim pod pokrievkou zhruba 10min kym ryza nie je napoly mäkka.Pocas dusenia rizoto nemiesam aby sa ryza nelepila a nepripalila. Neskor ho stiahnem zo sporaka premiesam a necham ho odstat. Mnozstvo vody si stale odmeriam podla salky, na jednu salku ryze 1 1/2 salky vody.Pre urychlenie varu zalievam rizoto vriacou vodou.