Panna Cotta

slavkabis - fotkaslavkabis, 29. decembra 2014
Panna Cotta
Foto: slavkabis

Výborný, ľahký recept, obľúbený v mojej rodine. Vhodný pre gazdinky, ktoré neradi pečú

6
porcií
200 minút
príprava

Suroviny

500 ml
1 ks
4 PL
4 ks
200 g mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si podľa návodu do vody napučať želatinu. Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme cukor a vanilkový struk

  2. 2

    Zmes zohrievame, ale tak aby neprišla k varu. Pridáme napučanú želatinu a necháme úplne rozpustiť - NEVRIEŤ

  3. 3

    Nalievame hotovú zmes do šáločiek, pohárikov,....a po vychladnutí dáme aspoň na tri hodiny do chladničky. Po stuhnutí vyklopíme na tanierik a prelejeme omáčkou z lesného ovocia, alebo jahodami,... (mrazenú zmes lesného ovocia dáme do malého hnrca, podľa chuti pridáme kryštálový cukor 3-4 PL a necháme chvíľu vrieť)

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko

Diskusia k receptu