Foto: slavkabis
Výborný, ľahký recept, obľúbený v mojej rodine. Vhodný pre gazdinky, ktoré neradi pečú
6
porcií
porcií
200 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Dáme si podľa návodu do vody napučať želatinu. Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme cukor a vanilkový struk
- 2
Zmes zohrievame, ale tak aby neprišla k varu. Pridáme napučanú želatinu a necháme úplne rozpustiť - NEVRIEŤ
- 3
Nalievame hotovú zmes do šáločiek, pohárikov,....a po vychladnutí dáme aspoň na tri hodiny do chladničky. Po stuhnutí vyklopíme na tanierik a prelejeme omáčkou z lesného ovocia, alebo jahodami,... (mrazenú zmes lesného ovocia dáme do malého hnrca, podľa chuti pridáme kryštálový cukor 3-4 PL a necháme chvíľu vrieť)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu