Panna Cotta
Autor receptu: slavkabis
Výborný, ľahký recept, obľúbený v mojej rodine. Vhodný pre gazdinky, ktoré neradi pečú
6 porcií |
200 minút príprava |
Postup
- Dáme si podľa návodu do vody napučať želatinu.
Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme cukor a vanilkový struk
- Zmes zohrievame, ale tak aby neprišla k varu. Pridáme napučanú želatinu a necháme úplne rozpustiť - NEVRIEŤ
- Nalievame hotovú zmes do šáločiek, pohárikov,....a po vychladnutí dáme aspoň na tri hodiny do chladničky.
Po stuhnutí vyklopíme na tanierik a prelejeme omáčkou z lesného ovocia, alebo jahodami,...
(mrazenú zmes lesného ovocia dáme do malého hnrca, podľa chuti pridáme kryštálový cukor 3-4 PL a necháme chvíľu vrieť)