Panna Cotta

Autor receptu: slavkabis

Výborný, ľahký recept, obľúbený v mojej rodine. Vhodný pre gazdinky, ktoré neradi pečú

6
porcií
200 minút
príprava

Postup

  1. Dáme si podľa návodu do vody napučať želatinu. Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme cukor a vanilkový struk
  2. Zmes zohrievame, ale tak aby neprišla k varu. Pridáme napučanú želatinu a necháme úplne rozpustiť - NEVRIEŤ
  3. Nalievame hotovú zmes do šáločiek, pohárikov,....a po vychladnutí dáme aspoň na tri hodiny do chladničky. Po stuhnutí vyklopíme na tanierik a prelejeme omáčkou z lesného ovocia, alebo jahodami,... (mrazenú zmes lesného ovocia dáme do malého hnrca, podľa chuti pridáme kryštálový cukor 3-4 PL a necháme chvíľu vrieť)