Panna Cotta
Autor receptu: chutimi
Tento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a menej sýty.
4-5 porcie |
400 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Želatínu (ja používam granulovanú, balenú po 20g) si namočte do 2dl mlieka na cca. 30 min. Odporúčam použiť zohriate mlieko, skôr sa rozpustí.
- Do hrnca nalejte smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a nechajte prevariť.
- Sceďte a pridajte rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešajte pri teplote pod bodom varu.
- Zmes zlejte do vopred pripravených nádob (napr. šálky) a nechajte ztuhnúť (cca. 6 hodín). Pokiaľ chcete dezert z nádob neskôr vyklopiť, je dobré ich vopred jemne vymastiť maslom (v tom prípade nelejte zmes do nádob horúcu, ale nechajte odstáť).
- Podávajte s malinovou omáčkou (zohrejte maliny s cukrom) alebo akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú. Tu som použil maliny a černice.