Panna Cotta

Autor receptu: chutimi

Tento recept je tu už síce veľakrát, no u mňa s malou úpravou. Používam kombináciu smotany a mlieka, pretože tak je dezert ľahší a menej sýty.

4-5
porcie
400 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Želatínu (ja používam granulovanú, balenú po 20g) si namočte do 2dl mlieka na cca. 30 min. Odporúčam použiť zohriate mlieko, skôr sa rozpustí.
  2. Do hrnca nalejte smotanu, zvyšné mlieko, cukor, vyškrabaný vanilkový struk a nechajte prevariť.
  3. Sceďte a pridajte rozpustenú želatínu v mlieku. Premiešajte pri teplote pod bodom varu.
  4. Zmes zlejte do vopred pripravených nádob (napr. šálky) a nechajte ztuhnúť (cca. 6 hodín). Pokiaľ chcete dezert z nádob neskôr vyklopiť, je dobré ich vopred jemne vymastiť maslom (v tom prípade nelejte zmes do nádob horúcu, ale nechajte odstáť).
  5. Podávajte s malinovou omáčkou (zohrejte maliny s cukrom) alebo akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú. Tu som použil maliny a černice.