Panna cotta s príchuťou Piña Colada s ananásovou omáčkou
Foto: dorenika
Recept som si vymyslela a prekvapivo vyšiel celkom fajn ale myslím že ak chcete cítiť tu chuť piňa colady je lepšie tam tú omáčku Zobraziť celý popisRecept som si vymyslela a prekvapivo vyšiel celkom fajn ale myslím že ak chcete cítiť tu chuť piňa colady je lepšie tam tú omáčku nedávať pretože potom je to skor ananásova panna cotta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
530 ml |
|
260 ml |
|
270 ml |
|
3 kvapky |
|
0,5 dcl |
|
1/2 hrnčeka |
|
8 plátkov |
|
Na omáčku: | |
1 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
3 kvapky |
|
Postup
-
1
Do trochy ananásového džusu si dáme na 10min namočiť natrhané plátky želatíny.Do hrnca zlejeme smotanu.(Ja som použila double cream a neviem aky je to slovenský ekvivalent,ale je to taka dosť hustá a mastná smotana) Pridáme oba džúsy a biely rum s cukrom dáme na mierny oheň zohriať a pridáme napučanú želatínu.Zohrievame tak 2min aby to nebolo príliš horúce,okolo 6O stupňov.Vylejeme do pohárikov a dáme na 3-4 hodiny do chlandičky,mne vyšlo 10 pohárikov.
- 2
Omáčku pripravíme tak že si očistíme ananás,vyberieme drevnatý stred a nakrájame na drobno.Aj so šťavou dáme do hrnca variť a pridáme cukor,varíme tak 3min a potom dokladne rozmixujeme na hladkú hmotu.Ešte 2 min povaríme a pridáme kokosovú aromu.Necháme dobre vychladnúť a podávame s panna cottou,ja to z pohárou nevyklápam ale ak chcete tak to môžete podávať aj tak :)
- 3
tento dezert vyzerá nenápadne a jednoducho,ale je výborny a veľmi sýty ja som zjedla dva poháre a nevedela som dýchať.:) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu