Panna cotta s príchuťou Piña Colada s ananásovou omáčkou
Autor receptu: dorenika
Recept som si vymyslela a prekvapivo vyšiel celkom fajn ale myslím že ak chcete cítiť tu chuť piňa colady je lepšie tam tú omáčku nedávať pretože potom je to skor ananásova panna cotta.
10 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do trochy ananásového džusu si dáme na 10min namočiť natrhané plátky želatíny.Do hrnca zlejeme smotanu.(Ja som použila double cream a neviem aky je to slovenský ekvivalent,ale je to taka dosť hustá a mastná smotana)
Pridáme oba džúsy a biely rum s cukrom dáme na mierny oheň zohriať a pridáme napučanú želatínu.Zohrievame tak 2min aby to nebolo príliš horúce,okolo 6O stupňov.Vylejeme do pohárikov a dáme na 3-4 hodiny do chlandičky,mne vyšlo 10 pohárikov.
- Omáčku pripravíme tak že si očistíme ananás,vyberieme drevnatý stred a nakrájame na drobno.Aj so šťavou dáme do hrnca variť a pridáme cukor,varíme tak 3min a potom dokladne rozmixujeme na hladkú hmotu.Ešte 2 min povaríme a pridáme kokosovú aromu.Necháme dobre vychladnúť a podávame s panna cottou,ja to z pohárou nevyklápam ale ak chcete tak to môžete podávať aj tak :)
- tento dezert vyzerá nenápadne a jednoducho,ale je výborny a veľmi sýty ja som zjedla dva poháre a nevedela som dýchať.:)
Dobrú chuť!