Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku
Postup
- Panenku nasolíme a nakrájame na 200 g porcie, ktoré obalíme pozdĺžne nakrájanou oravskou slaninou a posypeme
drveným farebným korením.
- Takto pripravené mäso dáme na pekáč vymastený olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme
20 – 25 minút.
- Omáčku pripravíme v menšom hrnci takto: vopred namočené sušené dubáky scedíme a dáme do hrnca s vodou a s hubovým bujónom povariť na 10 minút. Pridáme smotanu a dohustíme škrobom zarobeným vo vode. Ak treba dochutíme soľou.
- Po upečení má byť mäso šťavnaté, nie však krvavé. Podávame najlepšie s orestovanými zemiakmi na cibuľke.