Panenka v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso: Panenku umyjeme, očistíme od mastných blán, rozdelíme na 4 kusy, ktoré osolíme, okoreníme. Porcie sprudka opečieme na rozpálenom oleji z každej strany. Opečené mäso potrieme dijonskou horčicou a každý kus zavinieme do plátkov slaninky.
  2. Lístkové cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré rozvaľkáme na veľkosť mäsa. Na cesto rozdelíme plnku, ktorú si pripravíme z nadrobno posekaných orechov, póru, šampiňónov a petržlenovej vňate orestovaním na oleji. Osolíme a okoreníme.
  3. Na plnku poukladáme porcie mäsa a zabalíme v ceste, tak aby bolo čo najtesnejšie pri mäse. Porcie uložíme na vyhriaty plech a pečieme pri 200 oC asi 15 minút. Potom porcie potrieme žĺtkom, ktoré ochutíme soľou, cesnakom a sezamom a pečieme do zlata 4–5 minút.