Panenka s vínovou omáčkou a orechmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
35 minút na 200,180 °C |
Postup- Bravčová panenka: Mäso zbavíme blán, retiazky, tuku
a nečistôt tak, aby zostal rovnomerný valček. Na rozpálenej
panvičke roztopíme 50 g masla a pridáme mäso. Na
prudkom ohni pečieme zo všetkých strán. Odložíme na
pekáč a pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C 5 minút.
- V panvici, v ktorej sme pripravovali mäso, pripravíme
omáčku. Po odložení mäsa na pekáč vložíme do panvice
vlašské orechy a prudko ich opečieme. Podlejeme červeným
vínom. Víno privedieme do varu a na miernom ohni
redukujeme asi o dve tretiny.
- Omáčku odstavíme a ochutíme soľou, korením a kryštálovým
cukrom. Do omáčky zašľaháme zvyšok masla.
Mala by mať krásnu lesklú farbu, hustú konzistenciu
a výraznú chuť po víne.
- Pyré z pečených zemiakov: Na plech rozsypeme
hrubozrnnú soľ, poukladáme naň zemiaky a pečieme
30 minút pri teplote 180 °C. Zemiaky vydlabeme, prelisujeme,
pridáme maslo a smotanu a urobíme pyré, ktoré
dochutíme soľou.
|