Palacinky na slano (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica palacinky som robila k receptu špargla (chřest) s palacinkou , Špargľu som chcela baliť do palacinky len sa mi to zdalo zbytočné , pridávam foto s popisom , určite nič nové pod slnkom.
5 porcií |
5 minút príprava |
20/25 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme vajcia
- do vyšľahaných vajíčok dám hladkú múku , jemne zašľahám
- pomaly prilievam a zašľahám mlieko, neudávala som množstvo, najlepšie toľko aké chcete ich mať,keď tenučké konzistencia hmoty by mala byť redšia
- palacinkovú hmotu osolím , dobre vymiešam,
- primiešam jednu kávovú lyžičku kr.cukru , netreba sa báť cukor sa v chut palacinky stratí , pridám aj jednu polievkovú lyžicu olej , dobre vyšľahám ,
- pridáme posekanú zelenú vegetu-ligurček, má výbornú vôňu a chuť
- pri prvej palacinke dám na horúcu panvicu cc.jednu kávovú lyžičku olej , nalejem s naberačkou palacinkové cesto krémovej konzistencie , pri ďaľších palacinkách olej pridávam až pred obracaním , nie pred naliatim palacinkového cesta na panvicu, nikdy sa mi nestáva že by sa trhali alebo prilepovali.
- práca išla ako po masle ,
- palaciniek bolo desať