Palacinky na slano (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica palacinky som robila k receptu špargla (chřest) s palacinkou , Špargľu som chcela baliť do palacinky len sa mi to zdalo zbytočné , pridávam foto s popisom , určite nič nové pod slnkom.

5
porcií
5 minút
príprava
20/25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravíme vajcia
  2. do vyšľahaných vajíčok dám hladkú múku , jemne zašľahám
  3. pomaly prilievam a zašľahám mlieko, neudávala som množstvo, najlepšie toľko aké chcete ich mať,keď tenučké konzistencia hmoty by mala byť redšia
  4. palacinkovú hmotu osolím , dobre vymiešam,
  5. primiešam jednu kávovú lyžičku kr.cukru , netreba sa báť cukor sa v chut palacinky stratí , pridám aj jednu polievkovú lyžicu olej , dobre vyšľahám ,
  6. pridáme posekanú zelenú vegetu-ligurček, má výbornú vôňu a chuť
  7. pri prvej palacinke dám na horúcu panvicu cc.jednu kávovú lyžičku olej , nalejem s naberačkou palacinkové cesto krémovej konzistencie , pri ďaľších palacinkách olej pridávam až pred obracaním , nie pred naliatim palacinkového cesta na panvicu, nikdy sa mi nestáva že by sa trhali alebo prilepovali.
  8. práca išla ako po masle ,
  9. palaciniek bolo desať