Palacinková torta fotorecept

chica114 - fotkachica114, 5. apríla 2016
Palacinková torta (fotorecept)
Foto: chica114

Palacinky mám veľmi rada, či už s džemom alebo tvarohom alebo len také čisté. Tentokrát som sa rozhodla pre trošku iné.

12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

1/2 l
165 g
1 ks
2 ks
štipka
Plnka:
1 ks
1/2 l
4 PL




Postup

  1. 1

    Urobíme si palacinkové cesto zo všetkých surovín na cesto. Necháme aspoň pol hodinu odstáť v chladničke.

    Palacinková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom už keď ideme palacinky piecť, nalejeme si do cesta olej (jeden maličký pohárik), lepšie sa nám pečú palacinky.

    Palacinková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne upečieme všetky. Mne vyšli 12 ks. Ale 2 sa mi potrhali. Môžte ich robiť kľudne troška hrubšie .Ale fakt len troška.

    Palacinková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme hotovo, tak si uvaríme puding podľa návodu. Môžete si puding vybrať podľa svojej chuti. Ja mám rada čokoládový (a všetko, čo je čokoládové).

    Palacinková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz si palacinku dáme do tortovej formy a potrieme ju pudingom. Nemusíme dávať pudingu veľa asi 1 PL. Rozotrieme a tak pokračujeme až do poslednej.

    Palacinková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme stuhnúť do druhého dňa. Ozdobíme šľahačkou, polejeme čokoládou a papáme. Nech vám chutí.

    Palacinková torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
Pekné,ako všetky tvoje receptíky.Páči sa mi,že ťa to v kuchyni baví.Toto všetko budeš do života potrebovať.Chválim a u mňa máš 5*.
klukodvody
Jen pokračuj a dávej Tvoje roztomilé receptíky. Jak Ti píše @Jack , v životě jako když najdeš. Držím palce aby Ti to vydrželo a dávám 5*
haji
Efektní palacinkový dortík, jsi šikulka!
sracz
Výborne milá šikovná @chica114 si rúča čučoriedka, po košicky čaja! Určite to dosiahneš ďalekóóó a vysokóóó! Mám rád takéto univerzálne rcp, ako hlavné jedlo, alebo ako dezert. U mňa hviezdičkuješ naplno a naviac Ti ďakujem za spomienku na jeden z mojich výtvorov, kedy som podobnou palacinkovou tortou dostal dva vredové ataky v priebehu poldruhej hodiny. Určite aj túto spomienku spracujem do písomnej podoby a uverejním v zážitkoch. Držím Ti všetky palce, prsty i päste a želám úspechy s vareškou i v škole! Pozn.: keď robím takúto "palacinkovú fajnotku", tak si pripravím o jeden druh plnky menej, ako je množstvo palaciniek (tvarohovú, ríbezľovú, orechovú, malinovú, pudingovú, marhuľovú, makovú, čokoládovú, višňovú) a jednotlivé porcie ozdobím "korunkou" ako Ty! Bars fajné a prudko jedlé!
zolik
velmi chutne. a vyzera aj uhladne. nie je len tak "naplacana". :-)
monty469
No milá moja @Chica114 stále mi potvrdzuješ, že si veľmi šikovná a mamka má super pomocníčku v kuchyni. Keď prídeš k nám, už sa teším na to , čo mi navaríš:-) Keďže som oficiálne zahájila chudnutie a ja mám na večeru pečenú cviklu s tekvicou, tak môžem len slintať nad obrazovkou. Tvoja palacinková torta vyzerá úžasne a keby som ju mala doma, neodolala by som. Verím, že aj chuťovo je super. Chválim ťa a som na teba ako tvoja krstná, veľmi pyšná. Si šikulka. Pekný večer a pozdrav doma :-)
slavkabis
mňam, pripomenula si mi, že palacinky sme dávno nemali...Ďakujem a prajem nech sa ti darí nielen vo varení :)
sovka62
Do smrti sa človek učí. Moja palacinková torta býva plnená na striedačku džemom, tvarohom, orechmi a hoci ju dávam zapiecť, lebo u nás sa je teplá, musím povedať, že jednotlivé vrstvy pri krájaní veľmi spolu nedržia, potvory, ustavične sa snažia zosúvať. Tá tvoja tortička vyzerá pevná, s pudingom musí byť veľmi chutná, tak nabudúce vyskúšam tvoj recept. Ďakujem.
luclup
ooou je, palacinkova torta? Mnam ! Ja by som ju naplnila nutellou a jahodami, ale tvoja napln je taktiez super, ukladam a posielam cele hviezdickove nebo (:
chica114
Nabuduce vyskusam aj s jahodami a nutelou jahody mam rada aj nutellu :) ♡♡♡ a mozno to vyskusam aj u vas a prajem este pekny zvysok dna