Pakoras z karfiolu
Autor receptu: nelajsia
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky.... a k indickým jedlám ma nainšpirovala už dávnejšie Miška - Michsamant.... pekný deň
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Medzitým si pripravíme cestíčko - cícerovú múku s práškom do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky soli a koreniny premiešame, pridáme citrónovú šťavu, cibuľu nasekanú na drobno, 200 ml vody a necháme cca 10 min. postáť. Do cesta pridáme čerstvú bazalku nakrájanú na pásiky, vyprážame v horúcom oleji.
Prebytočný tuk necháme odsať na papierovom obrúsku.
Podávame s kokosovou raitou - ešte teplé.