Pakoras z karfiolu

Autor receptu: nelajsia

Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky.... a k indickým jedlám ma nainšpirovala už dávnejšie Miška - Michsamant.... pekný deň

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Medzitým si pripravíme cestíčko - cícerovú múku s práškom do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky soli a koreniny premiešame, pridáme citrónovú šťavu, cibuľu nasekanú na drobno, 200 ml vody a necháme cca 10 min. postáť. Do cesta pridáme čerstvú bazalku nakrájanú na pásiky, vyprážame v horúcom oleji. Prebytočný tuk necháme odsať na papierovom obrúsku. Podávame s kokosovou raitou - ešte teplé.