Pain de seigle

empedokles - bez fotkyempedokles, 13. mája 2012
40 minút
na 220 °C

Suroviny

175 g
300 ml
100 g
225 g
10 ml
5 ml
4 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvasok: 200ml vody, 175g raznej muky, 1,5ml suseneho drozdia. Dobre spolu vymiesame, aspon 5 min. Zakryjeme utierkou a nechame kvasit v izbovej teplote 24hodin.

  2. 2

    Po 24hodinach pridame 70ml vody 50g spaldovej muky znova dobre vymiesame, zakryjeme utierkov a nechame kvasit dalsich 24hodin pri izbovej teplote.

  3. 3

    Pridame 15ml vody 50g spaldovej muky, znova dobre vymiesame a nechame odpocivat uz len 8hodin. Po 8hodinach pridame 15ml vody 225g bielej chlebovej muky, sol, med a 2,5ml suseneho drozdia a vypracujeme cesto, nechape kysnut asi 1,5hodiny. Po vykysnuti cesto vyformujeme do finalnej formy a nechame ho oddychnut na 45min na mukou poprasenom plechu. Pecieme cca 40min na 220stupnoch. Original recept ide polohruba muka, ja som pridala spaldovu. Dobru chut.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Vynikajúco použité múky, pre dobrú chuť i zo zdravotného hľadiska. A celkovo diétne. So gurmánkou aj na chleby a pečivá, tak si ukladám do KK. Budem rada, ak naďabím aj na ďalšie takéto recepisy od Vás.
Srdecna vdaka.Na takyto recept som dlho cakala.Pevne verim,ze sami podari a ze bude casto na nasom stole aj ked chlieb vela nejeme.Tesim sa.

Pridaj komentár k receptu: