Foto: empedokles
na 220 °C
Postup
-
1
Kvasok: 200ml vody, 175g raznej muky, 1,5ml suseneho drozdia. Dobre spolu vymiesame, aspon 5 min. Zakryjeme utierkou a nechame kvasit v izbovej teplote 24hodin.
- 2
Po 24hodinach pridame 70ml vody 50g spaldovej muky znova dobre vymiesame, zakryjeme utierkov a nechame kvasit dalsich 24hodin pri izbovej teplote.
- 3
Pridame 15ml vody 50g spaldovej muky, znova dobre vymiesame a nechame odpocivat uz len 8hodin. Po 8hodinach pridame 15ml vody 225g bielej chlebovej muky, sol, med a 2,5ml suseneho drozdia a vypracujeme cesto, nechape kysnut asi 1,5hodiny. Po vykysnuti cesto vyformujeme do finalnej formy a nechame ho oddychnut na 45min na mukou poprasenom plechu. Pecieme cca 40min na 220stupnoch. Original recept ide polohruba muka, ja som pridala spaldovu. Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu