Ovsené vločky a la maminka :)

Autor receptu: eirangel

Tieto ovsené vločky mne a mojím súrodencom robievala naša maminka každé ráno na raňajky. Sú zdravé, dodávjú energiu na celý deň a pomáhajú s trávením. Už ich okoštovalo veľa známych a zakaždým si pýtali recept :) Dúfam, že i Vám budú chutiť a tento recept posuniete ľuďom ktorých ľúbite.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dáme celý balík ovsených vločiek, ktoré na slabom plameni jemne opražíme. (1-2 minúty za stáleho miešania). Pridáme kokos, cukor a na kolieska nakrájané banány. Tieto suroviny spolu miešame až kým nezačnú púšťať krásnu arómu. (miešame dôkladne, aby sa nám vločky nepripálili).
  2. Pridáme hrozienka, pšeničné klíčky, olúpané slnečnicové semiačka a olivový olej. Opäť dôkladne miešame - asi 2-3 minúty. Hrniec odstránime z ohňa.
  3. Hotovú zmes treba rýchlo preložiť do inej nádoby. Napríklad do nejakej sklenenej, ktorú necháte otvorenú, pokiaľ vločky nevychladnú. Vychladnuté vločky zakryjeme vrchnákom a uložíme do chladničky, kde nám takto pripravené vločky vydržia 1 až 1,5 týždňa.
  4. Do misky si naložíme cca 8-10 PL ovsených vločiek, ktoré zalejeme studeným mliekom. Do takto zarobených vločiek vložíme ešte 1 PL medu a dôkladne premiešame. Dobrú chuť! :) TIP: môžte ozdobiť rôznym druhom ovocia