Foto: saxinka
Tento svieži zákusok som si vytvorila podľa surovín, ktoré máme doma radi :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
štipka |
|
9 PL |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
200 g |
|
1 bal |
|
Plnka 1: | |
1 l |
|
2 bal |
|
250 g |
|
4 PL |
|
2 bal |
|
Plnka 2: | |
podľa potreby |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
2 bal |
|
2 bal |
|
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme cukor a spolu poriadne vyšľaháme. Pridáme olej, múku, mlieko a PDP. Nakoniec jemne primiešame sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (40x26cm) a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20min.
- 2
Medzitým si uvaríme puding (mlieko+puding+cukor). Do uvareného pudingu pridáme 20dkg masla. Keď nám trochu vychladne, pridáme tvaroh a poriadne zamiešame.
- 3
Ovocie s cukrom rozmrazíme na miernom ohni. V deci vody si rozmiešame želatínu a pridáme do ovocia. Netreba viac vody, ovocie pustí šťavu.
- 4
Keď nám piškóta vychladne, dáme na ňu vychladený puding. Ovocie môžeme vrstviť vlažné, aby nám stuhol až na zákusku. Dáme vychladiť na cca 30min do chladničky.
- 5
Šľahačku+stužovač+vanilkový cukor vyšľaháme a dáme na vychladený zákusok. Ozdobíme nadrvenou čokoládou alebo grankom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu