Foto: kea
Kolačik ktorý nám veľmí chutí a robievam ho len tak pre potešenie.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Žltka si oddelíme od bielkov,do žltok pridáme kryš.cukor dobre si ich vymiešame.Z bielkov si urobíme tuhý sneh a pridáme ho k žltkam do múky si zamiešame PDP a postupne pridavame k mase. Štipku soľi pridavam k bielkam aby sa vyšľahal tuhý sneh.
-
3
Vznikne nám takéto piškotové cesto .
-
4
Dáme piesť do rúry ktorú sme si vyhriali na 180*C
-
5
Po upečeni vyberieme a necháme vychladnúť,keďže ja mám rada tmavé cesto tak som si spravila pásik čokoládovo-kakaového ale to nemusí byť.
-
6
Na vychladnutý korpus navrstvíme ovocie ja som mala,jahody,mandarinky,čučoriedky a broskyne tak som použil to . Ale každý si môže dať ovocie podľa svojej chuťi.
-
7
Pokiaľ nám chladol korpus tak som si pripravila pochuťkovú smotanu,primiešala som tam vanilkový cukor vyšľahala som šľahačku a jemne ju zamiešala k smotane, premiešala a túto masu som natrela na korpus.
-
8
Posypeme struhanou čokoládou ,zakryjeme a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom nakrajame na kúsky a dobrú chuť. No syn nevydržal tak som musela koláčik nakrajať po 6 hodinách mne viac chutí až na druhý deň.
Diskusia k receptu