Ovocný šľahačkový zákusok

mia64 - bez fotkymia64, 16. októbra 2013

Tento zákusok sa v našej rodine pečie odkedy si pamätám. Piekla ho moja mama, moja babka, moja teta a pečiem ho aj ja a Zobraziť celý popisTento zákusok sa v našej rodine pečie odkedy si pamätám. Piekla ho moja mama, moja babka, moja teta a pečiem ho aj ja a celá rodina. Je jednoduchý, osviežujúci, dosť rýchlo hotový a nenáročný na suroviny.

60 minút
príprava
20/20 minút
na 220/180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
8 PL
8 PL
1/2 bal.
Plnka:
1 pohár
1 pohár
2 bal.
500 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín upečiem biskvit. Pečiem na papieri. Upečené cesto vyklopím z plechu, papier stiahnem a po vychladnutí dám cesto znovu na plech.

  2. 2

    Kompóty scedím a nechám odkvapkať. Vychladnuté cesto natriem lekvárom a naukladám naň odkvapkané ovocie. Odmeriam si šťavu z kompotov a doplním ju vodou na 8 dcl. Pridám 2 zlaté klasy a uvarím puding. Cukor nepridávam, šťava z kompótu je sladká dosť. Uvarený puding ešte teplý rozotriem na ovocie.

  3. 3

    Nechám vychladnúť a vyšľahám si šľahačku. Do vyšľahanej pridám vanilkový cukor a ešte trochu premiešam. Natriem na vychladnutý koláč a posypem strúhanou čokoládou. Krájam na kocky. Do šľahačky nedávam žiadny stužovač. Šľahám ju vychladnutú a úplne do tuha. Nejde ani vyklopiť z misky. Samozrejme, musím dávať pozor, aby som ju neprešľahala.

  4. 4

    Namiesto zaváraných jahôd sa dajú použiť aj mrazené. Tie tiež pustia šťavu, ktorá sa použije do pudingu.

  5. 5

    No a iná varianta je, že použijeme len marhule, alebo len jahody. A lekvár môže byť tiež iný.

  6. 6

    Pozn: Tie časy sú uvedené orientačne, nikdy som to nestopovala.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zákusok dobrý,viem si ho predstaviť, ale žeby nenáročný na suroviny, by som nepovedala, je tam toho dosť, ale to ho robí lepším.