Tento zákusok sa v našej rodine pečie odkedy si pamätám. Piekla ho moja mama, moja babka, moja teta a pečiem ho aj ja a Zobraziť celý popisTento zákusok sa v našej rodine pečie odkedy si pamätám. Piekla ho moja mama, moja babka, moja teta a pečiem ho aj ja a celá rodina. Je jednoduchý, osviežujúci, dosť rýchlo hotový a nenáročný na suroviny.
príprava
na 220/180 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín upečiem biskvit. Pečiem na papieri. Upečené cesto vyklopím z plechu, papier stiahnem a po vychladnutí dám cesto znovu na plech.
- 2
Kompóty scedím a nechám odkvapkať. Vychladnuté cesto natriem lekvárom a naukladám naň odkvapkané ovocie. Odmeriam si šťavu z kompotov a doplním ju vodou na 8 dcl. Pridám 2 zlaté klasy a uvarím puding. Cukor nepridávam, šťava z kompótu je sladká dosť. Uvarený puding ešte teplý rozotriem na ovocie.
- 3
Nechám vychladnúť a vyšľahám si šľahačku. Do vyšľahanej pridám vanilkový cukor a ešte trochu premiešam. Natriem na vychladnutý koláč a posypem strúhanou čokoládou. Krájam na kocky. Do šľahačky nedávam žiadny stužovač. Šľahám ju vychladnutú a úplne do tuha. Nejde ani vyklopiť z misky. Samozrejme, musím dávať pozor, aby som ju neprešľahala.
- 4
Namiesto zaváraných jahôd sa dajú použiť aj mrazené. Tie tiež pustia šťavu, ktorá sa použije do pudingu.
- 5
No a iná varianta je, že použijeme len marhule, alebo len jahody. A lekvár môže byť tiež iný.
- 6
Pozn: Tie časy sú uvedené orientačne, nikdy som to nestopovala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu